Nem tudott elmenekülni az ablakon át, mégis túlélte a pénteki támadást

Forrás: ABCNews

-


Megszólalt az a nő, akit egy videón mindenki láthatott, ahogy a Bataclan hátsó ablakán keresztül próbál elmenekülni a terroristák elől múlt pénteken Párizsban. A videó viszont pár másodperc után megszakadt, így nem lehetett tudni, mi történt vele.
Most kiderült, hogy egy Sebastien nevű férfi hallotta meg, amint segítséget kér, és visszahúzta őt a Bataclanba. A nő – akiről kiderült, hogy terhes –, egyelőre nem akar nyilatkozni a pénteki traumáról – írja a Telegraph.

Sebastien az egyik francia lapnak elmondta, hogy éppen elbújni akart, amikor meghallotta a nő kiáltásait. Azt kérte a földön álló emberektől, hogy kapják el, ha ugrana. Sebastien segített visszamászni a nőnek az épületbe, de nem tudja, hogy utána mi történt vele.

A vezetékneve elhallgatását kérő Sebastien a légkondicionáló berendezésbe kapaszkodva próbált elbújni, de a terroristák rátaláltak, és túszul ejtették. Azt mondta, hogy az egymással franciául beszélő merénylők felszólítására 50 eurós bankjegyeket kellett elégetnie, majd arról beszéltek, hogy most Párizsban is megtudják, hogyan szenvednek az emberek mindennap Szíriában.

A túszejtők azzal fenyegetőztek, hogy robbanószerkezet van a testükre erősítve, így ha a rendőrök behatolnak az épületbe, mindent felrobbantanak. Sebastien szerint nyilvánvaló volt, hogy blöffölnek, mert csak Kalasnyikovok és töltények voltak náluk. Ötpercenként akarták kivégezni a túszokat, aztán a túsztárgyaló rávette őket, hogy engedjenek be tűzoltókat a holttestekért. Ekkor hatolt be a különleges osztag, és mindenkit kiszabadítottak.