Nem tudni, mitől volt vegyszerszagú a szombathelyi kórház vize

-

Szennyezőanyagot nem találtak, két hét után visszaállították a vízszolgáltatást.


Ismét teljes a vízszolgáltatás a szombathelyi Markusovszky Kórházban - közölte az egészségügyi intézmény főigazgatója. A kórház egyik épületében két hete a meleg víz kellemetlen szaga miatt - a betegek biztonsága érdekében - átmenetileg korlátozták a vezetékes víz használatát. Az elvégzett vizsgálatok eredményének ismeretében szerdától helyreállították a vízszolgáltatást - mondta Nagy Lajos.

Augusztus 9-én a kórház új épületszárnyában a belgyógyászati, a bőrgyógyászati, a reumatológiai és a fertőzőosztályon is azt tapasztalták, hogy erősen vegyszerszagú a víz, ezért felfüggesztették a csapvíz használatát, és palackozott ásványvizet, dobozos élelmiszert, valamint a tisztálkodáshoz egyszer használatos törlőkendőket osztottak ki a betegeknek.

A kórház az esetről értesítette a vízmű ügyeletét és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) városi szervezetét is. A vízmű már másnap jelezte, hogy nem találtak szennyezőanyagot és az ÁNTSZ által többször megismételt laboratóriumi vizsgálatok is kifogástalannak találták a beküldött vízminták minőségét.