Nem tudni, miből volt pénze házra a körúti robbantónak

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

3,5 millióért vett búvóhelyet a robbantó egy eldugott Zala megyei faluban.


Három és fél millió forintért vett házat egy eldugott kis Zala megyei faluban a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi, hónapokkal a merénylet előtt – értesült a Bors. A helyiek szerint nem életvitelszerűen élt ott, ezért sokan vélik úgy, itt készülhetett fel a robbantásra.

A helyiek egy piros autóval látták közlekedni. Az inkább csak hétvégi házként funkcionáló egyszintes ház Homokkomáromban található, fenn a szőlőhegyen.

Az évek óta hirdetett háznál és a teleknél a merénylő márciusban bukkant fel, a szőlőt kivágatta, jelezve, hogy nem ért hozzá.

Karmacsi otthonától távol, több mint hetven kilométerre fekszik a ház, a polgármester szerint pedig nagyon sok a beköltöző, akiket nem is­mer senki, és a telkek a hegyen messze vannak egymástól. A lap úgy tudja, maga a ház 3 millió forintba került, a 450 ezret a villany és a víz bevezetéséért, és a házhoz tartozó 900 négyzetméteres telekért fizette a férfi. Azt senki nem tudja, miből volt pénze.

Azt mondta ugyanis magáról, nincs munkája, repülőgép-szerelőként nem kap állást, ezért hamarosan kamionosnak áll.

A gyanúsított ügyvédje, Singula Ferencné nem tudta megmondani, mit foglaltak le. A házban robbanóanyagokat találtak, de ezt a gyanúsított ügyvédje az eljárás korai szakasza miatt nem tudta megerősíteni, több mint kétezer oldalas iratanyagot kapott, és még nem volt módjában mindent elolvasni.

Védence szerinte meglehetősen zaklatott lelkiállapotban van. P. László Gergely az édesapját jelölte meg kapcsolattartójának, de még nem tudtak találkozni.