Féltékenység vezethetett a balmazújvárosi mészárláshoz

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

A helyiek szerint zárkózott volt az a család, ahol az édesapa csütörtök reggel lemészárolta két fiát és feleségét, majd magával is végzett.


Álmukban ölhette meg gyerekeit az a balmazújvárosi férfi, aki feleségével, majd saját magával is végzett csütörtök reggel. A Blikk írta meg, hogy a 10 és 9 éves fiúk pizsamában voltak, amikor apjuk baltával rájuk támadt. A családra a nagymama talált rá.

Az idős asszony közös telken, de külön házban lakott lánya családjától. Reggel fél nyolckor még beszélt a lányával, akkor úgy tűnt, minden rendben van, később azonban már nem tudott bejutni a házba, befeszítette az ajtót, így fedezte fel a holttesteket.

A Blikk elérte annak a balmazújvárosi optikának a tulajdonosát, ahol az asszony évek óta dolgozott. A férfi azt mondta, érezte, hogy valami baj van. Az asszonynak kellett volna csütörtökön is kinyitnia az üzletet, de reggel nem érkezett meg, és kilenckor már ki sem csöngött a telefonja.

A családot a helyiek zárkózottnak ismerték. A Bors azt írta, a házaspár viszonya már régóta megromlott, féltékenység vezethetett a végzetes történésekhez.

Az eddigi tanúmeghallgatásokból még nem derült ki, miért irtotta ki a családját a férfi. A rendőrség szóvivője annyit erősített meg, hogy a családfő egy kisbaltával ölte meg feleségét és két fiát.