Nem tudni, hogy képzelik ezt a fátyolfelhők

-

Ha rajtuk múlna, annyi lenne a hétvégi időjárásnak. Szél is lesz.


Szerdán a napsütés mellett főleg a délnyugati, déli országrészben növekszik meg a felhőzet. Zápor csak elszórtan fordulhat elő. A délnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Kora nyáriasan meleg lesz: délután 21 és 26 fok között alakulhat a hőmérséklet. Melegfronti hatás lesz – ígéri a köpönyeg.hu.

Csütörtökön erősen felhős időre van kilátás, többfelé esővel, záporesővel. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, többfelé viharos széllökések is lesznek. 15 fok köré gyengül a nappali felmelegedés.

Pénteken eleinte csökken, délután aztán ismét megnövekszik a felhőzet. Elszórtan fordul elő zápor. A csúcshőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Szombaton fokozatosan csökken a felhőzet, csak eleinte északkeleten fordul elő zápor. A szép áprilisi napsütést napközben kevés gomoly-, és fátyolfelhő zavarja. A megerősödő délnyugati széllel meleg levegő érkezik térségünkbe: országszerte 20 fok felett alakul a hőmérséklet.

Vasárnap fátyolfelhős, napos idő valószínű. Zápor csak elvétve lehet. Marad az erős délnyugati szél és a 20 fok feletti hőmérséklet is.