Nem tudják, mitől lettek rosszul a szegedi általános iskolások

-

Csaknem 200 gyerek betegedett meg, hánytak, ment a hasuk. Többen kórházba is kerültek, infúziót kapnak. Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a fertőzést a szegedi Gregor József Általános Iskolában.


Nagyjából kétszáz gyerek betegedett meg a szegedi Gregor József Általános Iskolában – tájékoztatta a Csongrád Megyei Kormányhivatal sajtószolgálata az MTI-t. Az igazgató szerdán délután jelentette a járási tisztifőorvosnak, hogy az intézményből 120 gyermeket küldtek haza hányással, hasmenéssel. A betegség tünetei alapján az ételfertőzés gyanúja is felmerült. Az iskola háromszáz adagos melegítő konyháján az ellenőrzés nem talált közegészségügyi hiányosságot. A járványügyi szakemberek megvizsgálják az ételmintákat és az ivóvizet, és elrendelték az iskola összes helyiségének fertőtlenítőszeres takarítását, melyet csütörtökön el is végeztek.

A tisztiorvosi szolgálat munkatársai kikérdezték a beteg gyermekek szüleit, valamint felvették a kapcsolatot az összes szegedi házi gyermekorvossal is. Péntekre a megbetegedett gyermekek száma 196-re emelkedett és négy pedagógusnál, illetve egy takarítónál is jelentkeztek a gyors lefolyású betegség tünetei.

A gyerekek közül hárman kerültek az egyetem gyermekklinikájának fertőzőosztályára, valamennyien infúziós kezelésre szorultak.

A járvány okának felderítésére az iskola valamennyi tanulójára kiterjedő felmérést végeznek.