Nem tréfa: a Pentagon felkészült a zombi-apokalipszisre

Fotó: AFP / DAVID BUIMOVITCH / AFP / DAVID BUIMOVITCH

-

Az Egyesült Államok hadseregének mindig volt egy jó terve a különböző támadások elhárítására, a bajba jutottak mentésére. Úgy tűnik, tényleg mindenre felkészült, arra, ami csak a filmekben van.


Bizony, az amerikai védelmi hivatalnak még arra is van válasza, mit kell tenni zombi-apokalipszis esetén, hogyan kell megvédeni az emberi fajt az élőhalottak támadásától – derítette ki a Foreign Policy. A CONOP 8888 dokumentum legalábbis ezt támasztja alá: ez meghatározza, miként kell védekezni vegetáriánus zombik, csirkezombik vagy akár gonosz mágikus zombik ellen. Nem, ez még mindig nem vicc.

„Mivel a zombik veszélyt jelentenek minden emberi életre, a stratégiai parancsnokságnak készen kell állnia az emberiség megvédésére, hadműveletek indítására minden emberi közösség megvédése érdekében. És ebbe beletartoznak ellenségeink is”
– olvasható a hősies terv a CONOP 8888 dokumentumban. A 2011. április 30-án keltezett dokumentum szerzői magában az iratban is leírják, hogy azt nem viccnek szánják. A Stratégiai Parancsnokság (Strategic Command) szóvivője, Pamela Kunze elismerte: a dokumentum létezik egy titkos internetes szájton, de a zombitámadással kapcsolatos túlélési útmutató csak egy oktatási célra létrehozott, igencsak kreatív iromány. Mint mondta, ezzel készítik fel a nem terepen gyakorlatozó diákokat, és a CONOP 8888 nem egyike a Stratégiai Parancsnokság valódi terveinek.


Jönnek az élőhalottak!