Nem terroristák lövöldöztek a mulatóban

-

Semmi sem utal arra, hogy terrorizmus motiválta volna a vasárnapi lövöldözést az Egyesült Államokban, Cincinnati egyik éjszakai klubjában – közölte a helyi rendőrség.


A lövöldözés hajnalban történt. Egy 27 éves férfi életét vesztette, 15-en pedig megsebesültek, egyiküknek életveszélyes az állapota – mondta Cincinnati rendőrfőnöke, Eliot Isaac. Az érintett kórház közlése szerint további két sebesült is válságos állapotban van, ugyanakkor öt könnyebben sérült már elhagyhatta a kórházat.

Az éjszakai klubban mintegy kétszázan voltak, amikor néhány törzsvendég vitája lövöldözésbe torkollt. Hogy pontosan hányan rántottak pisztolyt, még nem tudni, de nagyjából húsz lövés dörrent.

Vasárnap estig a rendőrség még senkit nem vett őrizetbe az ügyben.

A klubban egyébként nem először történt, hogy vendégek pisztolyokkal tettek pontot vitájuk végére: 2015 szilveszter éjjelén is hasonló történt, kilenc hónapra rá pedig a szórakozóhely parkolójában dördültek lövések – jegyezte meg az önkormányzat egyik vezetője, Harry Black.

A nyomozás egyelőre az elején tart, még azt sem tudni, hogy működtek-e a környék térfigyelő kamerái. A hatóság a lakossághoz fordult használható információkért a lövöldözés körülményeiről.