Nem tankolt, hanem radiátort lopott a benzinkúton

-

A biztonsági kamerák felvételei alapján azonosították az elkövetőt.


Vádat emeltek azzal a 35 éves, lopás miatt korábban már elítélt nővel szemben, aki egy gyöngyösi benzinkút WC-jéből két lapradiátort lopott el – írja közleményében a Heves Megyei Főügyészség. A vádlott 2016 júniusában a benzinkúton – a személyzet engedélyével – elvette a férfimosdó kulcsát, majd kirángatta a falból az alumíniumból készült radiátort. Eldugta a kerítés mellett, visszament a kiszolgálótérbe, és azt mondta, hogy véletlenül rossz kulcsot vitt el. Elkérte a női mosdóét is, és onnan is elvitte a fűtőtestet. Az ügyészségi közlemény szerint a vádlott a radiátorlopás előtt néhány félig szívott csikket is elvett az autómosó melletti szemetesből.

A lopást úgy fedezték fel, hogy észlelték, rozsdás víz öntötte el a WC-t.

A vádlott a radiátorokat még aznap ezer forintért eladta egy ismerősének, aki fémhulladékként egy felvásárló telephelyére vitte, a rendőrség ott foglalta le őket. A bűncselekmény elkövetőjét a biztonsági kamera felvételei alapján azonosították.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a nőt szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja, és próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta. Emellett indítványozza, hogy a bíróság a bűncselekményből származó vagyoni előny erejéig rendeljen el a terhére részleges vagyonelkobzást, és kötelezze a felmerült bűnügyi költségek megfizetésére is.