Nem találtak menekülteket a menekültellenes tüntetésen

Fotó: Kummer János

-

A szélsőjobbos szervezők szerint a rendőrség „tisztította meg” a teret, a hvg.hu szerint civilek segítettek a menekülteknek eltűnni a környékről.


Nagyjából 500 és 1000 közé tehető azoknak a tüntetőknek a száma, akik a Magyarországra érkező menekültek ellen tiltakoztak Budapesten, a Keleti pályaudvarnál. A tér másik oldalán ellentüntetők is voltak, ők már jóval kevesebben, munkatársunk beszámolója szerint nagyjából 50-en lehettek, a Társadalmi Emlékezet, Elfogadás és Aktivitás nevű csoporthoz tartoznak.


A tüntetést a szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte. A mozgalom társvezetője, Zagyva György Gyula bejelentette, hogy a jövő héten minden napra terveznek tüntetést vidékre és a fővárosba egyaránt, azokra a helyekre, ahol jellemzően sok a menekült.

A Keletinél azonban nem voltak migránsok, Zagyva szerint azért, mert a rendőrök előre „megtisztították a teret”. A hvg.hu tudósítója szerint azonban a migránsok segítői igyekeztek eltüntetni a menekülteket a környékről.A tüntetésen nagy volt a rendőri készültség, a tüntetők és az ellentüntetők sokáig farkasszemet néztek egymással.

Rendbontás nem volt. Az eseménynek már vége a Keleti pályaudvarnál.