Nem találták eléggé transzneműnek, bukta a koronát

-

Jai Dara Latto fejére még szeptemberben került korona Londonban, ő lett a tavalyi év legszebb transzneműje a Miss Transgender versenyen. Most azonban le kell mondania, mert kiderült, hogy mégsem annyira transznemű, amennyire azt a szervezők gondolták.


Jai Dara Latto bűne, hogy nem érzi magát nőnek a nap 24 órájában – állítja róla Rachael Baily, a Miss Transgender szervezője, aki ezért visszakövetelte félév után a győztestől a koronát. Baily arra hivatkozva mondja ezt, hogy Jai Dara Lattóról előkerültek olyan fotók és videofelvételek, amelyeken a megválasztott szépség alsógatyában, egyértelműen férfiként szerepel és pózol, tehát nem gondolkodik önmagáról mindig nőként.


A szervező szerint Jai Dara Latto nem más, csak egy drag queen, aki időnként szeret nőnek öltözni, így a koronát egy másik versenyzőnek, Daisy Bellnek ajánlotta fel. Ugyanakkor a címétől megfosztott Latto azt állítja, hogy orvosi igazolása is van arról, hogy a biológiai nemével nem egyezik meg a nemi identitása. „Úgy látszik, hogy Rachael a véleményére a BBC Miss Transgender című dokumentumfilm alapján jutott” – fogalmazott. „A dokumentumfilm világosan megmutatja, hogy milyen az életem a társaságomban, a családommal, a barátaimmal. Transzneműnek lenni nem valami exkluzív klubhoz való tartozást jelent. Sokan tartozunk ebbe a csoportba, és mindannyian különbözünk egymástól”.


A photo posted by Jai Latto (@dara_jai) on


Baily szerint azonban az a baj, hogy a filmben Latto szemmel láthatóan boxerben is jól érzi magát,.ez pedig rácáfol Latto azon állítására, amit még a szépségverseny előtt tett, miszerint ő éjjel-nappal nő.