Nem találják a forró gejzírbe esett férfit

Fotó: AFP / MARK RALSTON

-

Halottnak nyilvánították azt a férfit, aki a gejzíreiről híres amerikai Yellowstone nemzeti park egy forró vizű tavába esett kedden – írja a BBC.


A Yellowstone munkatársai szerint a 23 éves Colin Nathaniel Scott letért az ösvényről, ezután eshetett a Norris-gejzír medencéje nevű terület egy forró vizű tavába.

A hatóság szerdán felhagyott Scott holttestének keresésével a forró és savas vizű tóban, ahol csak néhány személyes tárgyát találták meg.A Yellowstone e területén a vékony kőzet alatt folyó víz hőmérséklete a 93 Celsius-fokot is elérheti. A kőzet igen törékeny, néhol annyira vékony, mint a jéghártya – mondta a BBC-nek Charissa Reid, a Yellowstone egyik szóvivője.

A nemzeti park szerint Scott és testvére mintegy 200 méterre távolodott el a kijelölt turistaösvénytől. A balesetről a testvér értesítette a park vezetőit. A férfit már kedden halottnak nyilvánították.

A Yellowstone arra kéri látogatóit, hogy a gejzírek vidékén ne térjenek le az utakról, és ne közelítsenek a vadállományhoz.

Szombaton egy 13 éves fiú szenvedett égési sérüléseket, miután az apja, aki a karjában vitte, belecsúszott egy gejzírbe. A park munkatársai szerint ők is letértek az ösvényről.