Nem szűnt meg az Index, Facebookon volt látható

-

Nem lehetett elérni a portált, Facebook-oldalukon közvetítés ment a kényszerszünet alatt.


Az Index címoldalán egy hibaüzenet volt látható péntek délután körülbelül 3 és 4 között. A szöveg karbantartásra hivatkozott.


A VS.hu információi szerint persze nem valamiféle előre tervezett munkálat folyt. Technikai hiba történt a portál szervereinél.

A lap a Facebookon ezt írta a néhány hete a Népszabadságnál történtekre utalva:Az Index jelenleg nem elérhető. Ne essenek pánikba, már dolgozunk a hiba elhárításán. Pizzát nem rendeltünk, nagy baj nem lehet.

A bejegyzés fölött videóközvetítés folyt, amelyet a műszaki hiba észlelése után rögtönöztek. Híreket olvastak fel.


A közvetítés addig tartott, amíg el nem hárították a hibát. Azóta az Index ismét olvasható.


Spédernek új cége is van

Pénteken kiderült, hogy 10 millió forint alaptőkével új vagyonkezelő céget jegyeztetett be Spéder Zoltán – írja a hvg.hu. A cemp-x online Zrt. egyedüli tulajdonosa Spéder, az igazgatóságba Ziegler Gábor, Pusztay András és Prigyeni Lénárd Ferenc került be. Az új társaság Spéder mostani médiaholdingja, a CEMP nevére utal – többek között ez a társaság a tulajdonosa az Index.hu Zrt.-nek is. Ziegler és Pusztay az Index.hu Zrt. igazgatósági tagjai, Prigyeni pedig fejlesztőmérnök, aki az index.hu és a CEMP fejlesztési stratégiájának kidolgozásában vett részt. A cégvezetésben Spéder nem vállalt szerepet.

A cégcsoport – amelyben már van egy CEMP-X Kulturális Kft. – sietős átalakítására utal, hogy a cemp-x online létrehozásáról tegnapelőtt született meg a végső döntés, a NET Média eladását pedig tegnap tették közhírré, ugyanazon a napon, amikor Spéder befizette a cégalapításkor szükséges alaptőkerészt.

Csütörtökön bejelentették, hogy Portfolio.hu kiadóját, a Net Média Zrt.-t Balogh Gabriella és Bán Zoltán cége vette meg. Balogh a CEMP igazgatósági tagja, Bán a Net Média vezérigazgatója. A Net Média a Portfolio.hu, a Penzcentrum.hu és az Agrarszektor.hu kiadása mellett konferenciákat és rendezvényeket is szervez, hozzá köthető a Portfolio Online Tőzsde, illetve a Portfolio Financial pénzügyi adatszolgáltatás is.

Spéder az elmúlt hetekben több gazdasági érdekeltségétől is megvált. Augusztus végén eladta részesedését a BIF ingatlanos cégben, október közepén pedig bejelentette, hogy kiszáll az FHB bankból - ez volt a legfontosabb érdekeltsége.