Nem számít Donald Trump magánélete a republikánusok szerint

Fotó: Getty Images / Chip Somodevilla

-

A várható elnökjelölt majd kifejti, mit is gondol a nőkről. Ha voltak is vitatható megnyilvánulásai, azok régen hangzottak el.


Donald Trump kampányát nem a várható elnökjelölt magánélete alapján ítélik meg, mondta Reince Priebus. A republikánusok országos bizottságának elnöke szerint Trump nyilván kifejti majd, mit gondol valójában a nőkről, a nők helyéről és szerepéről a társadalomban.

Priebus azután szólalt meg, hogy a The New York Times szombati számában arról írt: a republikánusok várható elnökjelöltje korábban nem bánt kellő tisztelettel a nőkkel, lekezelte őket, sőt állítólag durva volt velük. A riportból az is kiderült, hogy a megkérdezett nők nem mindegyike osztja ezt a véleményt, és volt, aki szerint Trump kifejezetten bátorította karrierjét, segítőkész volt vele szemben.

Priebus szerint ha Trumpnak voltak is vitatható megnyilvánulásai, azok nagyon régen hangzottak el. "Keresztény ember ne ítélkezzék mások fölött" - mondta Priebus.

"Szerintem a választók Trump személyét annak alapján mérlegelik, hogy olyasvalaki-e, aki Washingtonban képes lesz megforgatni, feje tetejére állítani a dolgokat. Ezért is szerepel ilyen jól" - mondta Priebus. "Az emberek azt várják Trumptól, hogy kihívást intézzen a washingtoni politikai elithez, szembeszálljon vele, véget vessen az illegális bevándorlásnak, vizsgálja felül a kereskedelmi egyezményeinket és hozza vissza a kiszervezett munkahelyeket."

Paul Manafort, Trump főtanácsadója a CNN hírtelevízió vasárnapi műsorában arról a The Washington Post által nyilvánosságra hozott, huszonöt évvel ezelőtt készült hangszalagról beszélt, amely állítólag Trump hangját őrzi. Azon a milliárdos állítólag álnéven, saját szóvivőjének adva ki magát, a nők körében elért sikereiről tájékoztatott egy újságírót.

Trump tagadta, hogy a hangszalagon az ő hangja hallható, és visszautasította azt is, hogy valaha is álnéven adott információkat magánéletéről. Manafort a CNN műsorában azt mondta, hogy meghallgatta a hangszalagot és azon nemcsak, hogy nem ismerhető fel Trump hangja, de nehéz is megérteni a mondottakat, olyan rossz a hangminőség.