Nem szállhatott trolira, mert hordozóban vitte a gyerekét

Fotó: Cultura Creative / Christine Schneider

-

A sofőr önhatalmúan úgy határozott, balesetveszélyes, ha a nő a hátán hordozza a gyereket. Pedig a közlekedési vállalat szerint ezt semmi nem tiltja.


A szegedi 19-es trolibuszra szeretett volna felszállni egy édesanya, aki a hátán, babahordozóban vitte egyéves gyermekét, de a sofőr ezt megtiltotta – írja a Szeged Ma. Rosta Katalin szerint nem ő az első édesanya, akit nem engedtek trolira szállni, mert gyermekét nem babakocsiban vagy a karjában, hanem babahordozóban vitte. A sofőr állítólag azt mondta neki, hogy megnyomorítja a gyermekét azzal, hogy a hátán hordozza, illetve veszélyezteti az életét, ha így utazik.

A nő panaszt tett a Szegedi Közlekedési Kft. ügyfélszolgálatán, ahol kiderült, nem tiltja semmi, hogy bárki is babahordozót használjon a járműveken. A helyi lapnak a cég ügyvezető igazgatója, Majó-Petri Zoltán is azt mondta, hogy a babahordozót használó kismamák saját felelősségükre viselhetik bármelyik típust. A panaszt kivizsgálják, a járművezető előzetesen annyit mondott, hogy arra kérte a kismamát, üljön le, és vegye az ölébe a gyermekét, mert balesetveszélyesnek tartotta, ha a babahordozóban utazik.

A fenti kép illusztráció, nem Rosta Katalin gyermekét ábrázolja.