Nem sikerült valami fényesen a soproni stadion 400 milliós felújítása

-

Ennyit költöttek – egyelőre – a lelátó befedésére és a játéktér alácsövezésére. Egyik munka sem lett éppen hibátlan.


Március elején fejeződött be a soproni stadion első, 400 millió forintba kerülő felújítási üteme: befedték az egyik lelátót, és alácsövezték a pálya talaját, így most már el tudják vezetni az esővizet, ha netán éppen a mérkőzés idején jönne az égi áldás. Azonban a munkák eredménye nem kifogástalan, írja a 444.hu.

A pénteki Sopron–Balmazújváros NB II-es találkozó előtt egész nap esett az eső. Nem volt éppen felhőszakadás, azonban a hazai egyesület által közzétett képeken jól látszik, hogy a játék bokáig érő vízben folyt – szó szerint. Egy kicsit szigorúbb játékvezető talán nem is engedte volna lejátszani a mérkőzést.


Photo: Zsombor Tóth - fb.com/fototh

Posted by Soproni Vasutas Sportegylet (SVSE) on Saturday, April 9, 2016

„A játéktér jobban hasonlított egy medencére, mint egy focipályára a kis, kb 20 mm-es esőzés után, a lelátón meg a legfelső sorban is bőrig áztunk. Ezért kár volt több száz millió Ft-ot kifizetni. Hol vannak a felelősök?.A tervezők, a kivitelezők? És vajon ki írta alá a teljesítési igazolást? Óriási baklövés!!!!" - írta egy dühös hazai drukker.

„Korábban a pálya talaja tökéletes volt, a tavalyi Vasas-meccs előtt egy napig ömlött az eső. A pálya talaján nem is látszott, hogy volt eső, jó meccset játszottak akkor a csapatok. Persze volt, ahol ki volt kopva a fű, de azt más módon is lehetett volna orvosolni. Most láttuk, hogy milyen jó és "felesleges" munkát végeztek el a "szakemberek" – írta egy másik meccslátogató.


Photo: Zsombor Tóth - fb.com/fototh

Posted by Soproni Vasutas Sportegylet (SVSE) on Saturday, April 9, 2016

Vízből azonban nem csak a focistáknak jutott, hanem az új fedett lelátón álló szurkolóknak is, akik a fejük fölé húzott tető ellenére is bőrig áztak. Természetesen ezt sem hagyták szó nélkül a csalódott nézők, akik szerint a legtriviálisabb hiba vezetett a blamához: a kivitelező nem tudta, hogy merről szokott esni az eső.

„Ha régóta jársz meccsre tudhatod, hogy mindig szemből jön az eső, ezért már a lefedés előtt tudni lehetett, hogy semmi értelme” - jött az utólagos jó tanács, amit alátámasztott egy másik drukker is:


Mindig szemből esik


„Mindig szemből esett az eső. Azt sem értettem, mért pont azt az oldalt fedik be. Nem vagyok mérnök, csak voltam pár meccsen.”

Vigaszként szolgálhat, hogy felújítás még nem ért véget, hátra van még egy 152 millió forintos ütem, amiből a világítást és az eredményjelzőt fogják korszerűsíteni, illetve a főépületben alakítanak ki különféle helyiségeket.

A soproni stadionban játssza jelenleg hazai meccseit az élvonalbeli Haladás is (a szombathelyiek is új stadiont kapnak), amely ma a Békéscsabát fogadja a létesítményben.