Nem sikerült megverni Feröer-szigeteket

Fotó: Getty Images / Dean Mouhtaropoulos

-

A magyar labdarúgó-válogatott kedden gól nélküli döntetlennel kezdett Feröer-szigetek vendégeként a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezős nyitányán.


Eredmény:

Tórshavn, 3500 néző, v.: Slavko Vincic (szlovén)

Feröer-szigetek: Nielsen - Hansen, Gregersen, Nattestad, Davidsen - Benjaminsen - Vatnhamar, Hendriksson, Hansson (Vatnsdal, 91.), Jönsen - Edmundsson
Magyarország: Gulácsi - Fiola, Guzmics, Lang, Kádár - Nagy - Dzsudzsák, Elek, Kleinheisler (Stieber, 80.), Németh (Nikolics, 70.) - Priskin (Szalai, 27.)
sárga lap: Benjaminsen (53.), illetve Kádár (10.), Kleinheisler (42.), Fiola (80.)


Az első tíz percben egyértelműen a magyarok irányították a játékot, de helyzetig nem jutottak. Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, ráadásul az első félidőben a szél által támogatott hazaiak előtt adódtak lehetőségek és ígéretes lövőhelyzetek, ennek nyomán a kapusok közül csak Gulácsinak volt dolga. Bernd Storck szövetségi kapitány játékosainak láthatóan gondot okozott a vizes műfű, rendkívül nehezen tudtak ritmust váltani vagy éppen fordulni, így nem tudtak mezőnyfölényt kiharcolni.


Még fél óra sem telt el a meccsből, amikor kényszerű csere révén Szalai állt Priskin helyére, de ettől némileg veszélyesebb lett a magyar csapat játéka, a Hoffenheim csatára kétszer is helyzetbe került, de a kaput nem találta el egyik alkalommal sem. Az első, a kaput eltaláló magyar lövésre a 40. percig kellett várni.

A folytatás feröeri helyzettel indult, ezután viszont ismét a magyar csapat percei következtek – komoly lehetőség nélkül. A 60. perctől viszont a hazaiak akár el is dönthették volna a találkozót, többször is helyzetbe kerültek, de egyszer sem találták el a kaput, így a magyarok megúszták ezt a periódust.

A hajrában ismét többet volt a labda a magyaroknál, de a játékosok továbbra sem tudtak alkalmazkodni a körülményekhez, sem a csúszós talajhoz, sem a viharos szélhez, így nem találták riválisuk ellenszerét. Az utolsó percekben mindkét gárdának szerencséje volt, hogy elkerülte a kapott gólt, a magyarokat a kapufa mentette meg, de a feröeriek kapuja előtt is óriási ziccer adódott, amelyben kisebb tűzijáték alakult ki – eredménytelenül.