Nem segítettek a franciák a hokisainknak

Fotó: MTI/EPA / Anatolij Malcev

-

Kiesett a magyar jégkorong-válogatott az A csoportból, miután a franciák kikaptak a beloruszoktól a csoportkör utolsó napján.


Jégkorong-vb, B csoport, utolsó forduló:

Fehéroroszország–Franciaország 3-0
gól: Sztasz (26. és 45.), Platt (39.)

Csak egyetlen vébére szóló kaland lett a magyar hokiválogatott A csoportos tagságából – derült ki kedd délután, miután a franciák kikaptak a beloruszoktól. A meccsen a franciák támadták, de a beloruszok lőtték a gólokat. Magyar szempontból az 1-0 után látottak fájnak a legjobban: a franciák teljesen beszorították ellenfelüket, minden támadásnál már az egyenlítésért szoríthattunk, mire a fehéroroszok egy klasszikus kontrából bevitték a második góljukat. Két perc volt csak hátra ekkor a második harmadból.

Ilyen lélektani helyzetben teljesen logikus, hogy a franciák nem tudtak felállni, helyette kaptak egy újabb gólt, ezzel megpecsételődött a magyar válogatott sorsa, ugyanis csak egy rendes játékidőbeli francia győzelemmel maradt volna meg az A csoportos tagság.

„Mindenki érzi, és a külföldi szakvezetők is elmondták, hogy a magyar csapat sokat fejlődött az elmúlt időszakban, mérkőzésről mérkőzésre bizonyította, hogy nem véletlenül szerepelt a világbajnokságon. Hogy sikerül-e a bennmaradás? Majd az égiek eldöntik” – mondta korábban Rich Chernomaz magyar szövetségi kapitány.

Az égiek leszavazták a magyar válogatottat, amely azonban éppen ezen a tornán bizonyította, hogy ha visszatér majd az elitbe, akkor képes is lehet ott megkapaszkodni. Talán legközelebb már ez lesz az egyértelmű elvárás.