Nem rontja el az időjárás a ballagást

Fotó: MTI / Balázs Attila

-

Vasárnap délutánig nem várható csapadék.


Szombaton a kora reggeli órákban a Tiszántúlon még lehetnek felhős tájak, majd ott is csökken a felhőzet, és országszerte ragyogóan napos idő alakul ki. Napközben elsősorban a keleti tájakon növekszik meg a fátyol-, illetve a gomolyfelhőzet, de csapadék itt sem fordul elő. Reggel hideg lesz, +5 fok körül alakul a hőmérséklet (néhol ismét lehet talaj menti fagy). Délutánra 16 és 21 fok közé melegszik a levegő. Melegfronti hatás lesz – írja a köpönyeg.hu.

Vasárnap, május 1-jén napközben délnyugat felől egyre vastagabb felhőzet sodródik fölénk. Délutántól délnyugaton, majd délen is egyre többfelé várható eső. Éjszaka a déli megyékben kiadós esőzés lehet. Az északkeleti szél megerősödik. 19-20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délen sokfelé, máshol szórványosan valószínű eső, zápor. Délen továbbra is eshet jelentős mennyiségű csapadék. Az északkeleti szél erős marad. 13 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden és szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég, de kevés napsütés is várható. Szórványosan lehetnek záporok, zivatarok. Nem lesz lényeges változás a hőmérsékletben.

Csütörtökön fokozatosan csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki hosszabb időre a nap. Erősödik a nappali felmelegedés is: 20 fok körül alakulhat a maximum.