Nem oktat többet a Corvinuson a Juhászt vegzáló riporter

-

Egyúttal oknyomozó újságíró kurzus sem lesz.


A Juhász Péter Együtt-politikus vagyonosodásáról riportot készítő TV2-s Kunfalvi Nóra a 2015/16-os tanév őszi félévében tartott kurzust oknyomozó-tényfeltáró újságírás címmel. Ezt korábban Wisinger István újságíró oktatta. A 168 óra észrevette, hogy a Corvinus csak az oktató nevét változtatta meg, a kurzus leírásában minden más változatlanul szerepel – ideértve azt is, hogy a leírásban Wisinger István elérhetősége szerepelt.


Az Átlátszó Oktatás utánakérdezett a Corvinuson, igaz-e, hogy Kunfalvi sajátjaként feltüntetve átvette az előző oktató tantárgyi adatlapját, illetve felhasználta-e ezt a korábbi változatot az oktatása során.

Az intézmény válasza szerint Kunfalvi az órához saját tematikát készített, a kurzus hallgatóival azt is osztotta meg, rendszerhiba miatt került a Wisinger-féle anyaghoz a neve. Kiderült az is, Kunfalvi külsős oktatóként és csak abban a félévben szervezett kurzust, máskor nem. Az egyetem a jövőben nem tervez tényfeltáró újságírás kurzust indítani, így „sem Kunfalvi Nóra, sem más megbízását a tárgy oktatására” nem tervezik.