Nem nyomoz a rendőrség a vény nélkül osztogatott nyugtatók ügyében

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

A bezáratott vizsolyi patikában tízezernyi pirulával nem tudtak elszámolni.


„Mi is csak a sajtóból hallottunk az esetről" - mondta a VS.hu-nak Janasóczki Attila alezredes, a Borsod megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. "A rendőrség természetesen hivatalos és nem hivatalos forrásokból is szerez be adatokat, de a vázsolyi esettel kapcsolatban még csak informálódunk."

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hétfőn jelentette: bezáratták a Vizsoly községben működő Attila Patikát, miután kiderült, hogy közel 24 ezer doboznyi vényköteles gyógyszerrel nem tudnak elszámolni. A vizsgálat során kiderült, hogy legnagyobb részt nyugtatók, erős függőséget okozó, pszichotróp szerek kerültek ismeretlenekhez - egyebek mellett Xanaxnak, Rivotriltnak és Epheritnek kelt lába.Szomorú trópusok

A tulajdonos azzal védekezett, hogy 20-30, számára idegen környékbelinek adta egy éven keresztül a szereket - vény nélkül.

Amennyiben hitelt adunk a patikus szavainak, úgy az év minden napján, mind a 30 ismeretlennek 2 doboznyit adott a szerekből. Ezek alapján Vizsoly és környéke lehet a legdepressziósabb kistérség az országban.

Az OGYÉI-től megkérdeztük, hogy milyen információk alapján indítottak helyszíni ellenőrzést, illetve tesznek-e feljelentést az ügyben. Cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak - amint ez megtörténik, cikkünket frissítjük.