Nem mond le a Trump meggyilkolásáról posztoló demokrata

Fotó: AFP / GASTON DE CARDENAS

-

A Facebookon azt írta: reméli, hogy megölik az elnököt.


Nyilvánosan, sajtótájékoztatón kért bocsánatot az elnöktől és családjától, Missouri polgáraitól és a missouri törvényhozásban dolgozó kollégáitól Maria Chapelle-Nadal, Missouri törvényhozásának szenátora, ám Eric Greitens kormányzó felszólítása ellenére sem hajlandó lemondani. Chapelle-Nadal Facebookon azt írta: "Remélem, Trumpot meggyilkolják!".

Az óriási felháborodása után törölte a bejegyzést, majd magyarázkodni kezdett. „Elkeseredett vagyok. Komolyan gondoltam, amit írtam? Nem. Elkeseredett vagyok? Nagyon. Az elnök károkat okoz. Gyűlöletet kelt" – írta.

Claire McCaskill, a washingtoni törvényhozás demokrata szenátora felháborítónak nevezte a bejegyzést, és lemondásra szólította fel Chapelle-Nadalt. Missouri kormányzója és alkormányzója szintén távozásra szólította fel a politikust.

Nem ez volt az első eset, hogy valaki Donald Trump meggyilkolásáról beszélt. Az elnök beiktatása utáni tüntetésen Madonna azt mondta: "Rengeteget gondolkodtam azon, hogy fel kellene robbantani a Fehér Házat". Áprilisban az MSNBC televízió kommentátora azt sugallta, hogy az Iszlám Államnak a New York-i Trump-tornyot kellene célba vennie. A The New York Times szerint Johnny Depp a Glastonbury fesztiválon az elnök meggyilkolásáról beszélt. "Na, mikor volt az utolsó alkalom, amikor egy színész elnököt gyilkolt?" – kérdezte a közönségtől. Depp utóbb bocsánatot kért Trumptól. Kathy Griffin színésznő májusban egy videón Trump papírmaséból készült, vérben úszó levágott fejét tartotta a kezében.