Nem minősítette a szocialisták tojáslevesét a KDNP-s kóstoló

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Tamás

-

Két MSZP-s képviselő a menzareform receptje szerint főzött, majd megetették a politikustársakkal.


Tojáslevest és zöldborsófőzeléket kóstoltatott a szocialista Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita az országgyűlési képviselőkkel hétfőn a Parlamentben. Az ellenzéki politikusok célja, hogy a képviselők megtapasztalják, milyen a bírált menzareform.

A két képviselő a saját maga által, a menzarendelet alapján készített ételekről elmondta, hogy azok a megszokottnál jóval kevesebb fűszert tartalmaznak. A tojásleves például csak nyomokban tartalmaz köményt.

Bangóné Borbély Ildikó arra hívta fel a figyelmet, hogy míg a zöldborsófőzelék mellé kínált fasírtba teljes kiőrlésű lisztből készült Graham-kenyeret kell tenni, addig a főzelékbe fehér lisztet.


A Parlament főlépcsőjének tetején tartott „ételkóstolón” a KDNP-s Firtl Mátyás a főzelékről úgy nyilatkozott, kitűnő, a levest nem minősítette. Ugyancsak megkóstolta a szocialista képviselők főztjét az LMP-s Ikotity István és Sallai R. Benedek, aki a levesről azt mondta, nagyon rossz.

Bangóné Borbély Ildikó, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista tagja újságíróknak úgy fogalmazott: céljuk, hogy a képviselők megtapasztalják, milyen hatásuk van azoknak a törvényeknek, jogszabályoknak, amelyeket hoznak.

Emlékeztetett arra, hogy szeptember 1-jén lépett életbe a gyerekek egészségesebb táplálkozását célzó menzarendelet. Nem múlik el úgy hét, hogy ne lenne botrány – fogalmazott, hozzátéve, olyan jelzéseket kapnak, hogy ehetetlen a bölcsődéseknek, óvodásoknak, iskolásoknak feltálalt étel.


Legutóbb egy békéscsabai általános iskolában próbáltak egy ehetetlen fokhagymás harcsaaprólékot ételként eladni az iskolásoknak, akik inkább nem ebédeltek aznap.