Nem mindenki látja szívesen a Coca-Cola karácsonyi kamionját Angliában

-

A tervezet útvonalon azokat a településeket látogatják meg, ahol a legtöbb elhízott gyerek él.


A Coca-Cola karácsonyi kamionja minden évben útra kell, ebben az évben azokat a településeket is meglátogatja Angliában, ahol a legnagyobb az aránya az elhízott 10-11 éves gyerekeknek. Így egyebek mellett Manchestert, Liverpoolt, és a London környéki Greenwich-t és Westminstert, ahol a brit statisztikai hivatal adatai szerint minden negyedik gyerek elhízott. Ezen kívül számos más településen – ami rajta van az 50-es listán– is találkozni lehet majd velük, igaz, a lincolnshire-i Bostont kihagyják, pedig ebben a városban a legnagyobb az elhízott 10-11 évesek aránya – írta az Independent.


Összesen 47 helyszínt látogat meg a csillogó piros kamion az első ilyen tematikájú reklám 20 éves megjelenésének apropóján. Skócia és Wales is az úti célok között van, az ottani elhízási adatok viszont nem ismertek.Ugyanakkor nem mindenki örül ennek. Keith Vaz a Munkáspárt parlamenti képviselője azt mondta, a kamiont nem látják szívesen választókörzetében, Leicesterben. A képviselő, aki egyébként kettes típusú cukorbeteg azt mondta:
A Coca-Cola kamionját nem látjuk szívesen Leicesterben, és ez az országos turné a cukrozott italok hirdetésére meggondolatlan és ostoba egy olyan korban, amikor soha nem látott mértékű a cukorbetegek és az elhízottak aránya.

Hozzátette, a cukrozott italok reklámozása azért sem megfelelő, mert a gyerekek harmada szenved fogszuvasodásban.


Az üdítőital-gyártó szóvivője erre reagálva úgy nyilatkozott, hogy több hónapon keresztül tervezték az útvonalat, és sok önkormányzat fel is kérte őket, hogy látogassanak el oda is. A képviselőre is reagált: örülnek, hogy ellátogatnak Leicesterbe is.


Ott is is lehet majd választani a négy Coca-Cola változat közül – ami magában foglalja mind a diétás kólát, ind a Coca-Cola Zerot, a kalóriamentes és cukormentes italunkat. A karácsonyi kamionok összhangban vannak a felelősségvállalásunkkal, így nem adunk kóstolót 12 év alatti gyermekeknek.

Ahová ellátogat a karácsonyi kamion, és az elhízott 10-11 évesek aránya