Nem minden panasz miatt száll rá az iskolákra a zuglói tankerület

-

A Teleki igazgatója ellen egy dühös szülő tett panaszt - közérdekű bejelentés formájában -, a zuglói tankerület vezetője vizsgálatot indított, és pár órás határidővel kért be nagyon sok dokumentumot.


Tavaly májusban a Mozgásjavító iskola igazgatója ellen nyújtottak be panaszt, mert egy felnőtteknek szóló vetélkedő miatt több óra elmaradt - írja a hvg.hu. A Játék korlátok nélkül elnevezésű verseny egy pénteki napon, 11 és fél 1 között volt. A tanárok az iskolától olyan tájékoztatást kaptak, hogy csak az első három óra lesz megtartva, a 4. órától a mozgásórák elmaradnak, vagy összevonnak osztályokat, hogy felügyeljenek a diákokra.

A szülők nem értették, miért nem lehetett ezt a játékot tanítási idő után vagy hétvégén megtartani. A tankerület egy hónappal a beadvány után közölte, egy uniós projekt keretében tartották a játékot, a programok megtartásához nem kellett fenntartói engedély, „nevelési nap áthelyezéséről nem volt szó”, szakmai tevékenységről volt szó, illetve kötelező óra nem, csak rehabilitációs maradt el. Vagyis a tankerület vezetője elutasította a panaszt, míg a Teleki Blanka Gimnáziumnál vizsgálatot indított a tüntetés miatt elmaradt két óra miatt.