Nem mese: játékfilm készül a Micimackóból

-

A Disney sorra megcsináltatja híres animációs meséinek játékfimes verzióját. A trendből Micimackó sem marad ki. A forgatókönyvíró és a producer már megvan, a rendező és a főszereplő, Róbert Gida alakítója még nem ismert.


Játékfilmet forgat a Disney a Micimackóból. A film középpontjában Micimackó barátja, Christopher Robin – azaz Róbert Gida – áll, aki már felnőttként visszatér a Százholdas pagonyba régi barátaihoz.

A stúdió Alex Ross Perry amerikai filmrendezőt, a Listen Up Philip című film forgatókönyvíróját, rendezőjét bízta meg az élőszereplős film forgatókönyvének megírásával. A producer Brigham Taylor lesz – adta hírül a Deadline.com filmportál.

Amióta a Disney 1961-ben megszerezte a jogokat A. A. Milne regényeinek megfilmesítésére, több animációs film is készült Micimackó kalandjaiból, ám ez lesz az első élőszereplős játékfilm.

A stúdió számos, rajzfilmen klasszikussá vált meséből készített az elmúlt években nagy sikerű játékfilmes feldolgozást, legutóbb a Hamupipőkét mutatták a mozikban Kenneth Branagh rendezésében.

Jövőre készül el A dzsungel könyve filmváltozata és az Alice Csodaországban folytatása, 2017 márciusára pedig A szépség és a szörnyeteg feldolgozása. A Disney márciusban azt is bejelentette, hogy Tim Burton rendezésében készítik majd el a Dumbo filmváltozatát.


Egy epizód a rajzfimből