Nem ment a magyar légpuskásoknak

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Tobai-Sike Renáta a 17., míg Egri Viktória a 36. helyen végzett női légpisztolyban.


A verseny elején úgy tűnt, egyiküknek sem sikerült kizárni a külső körülményeket, Tobai-Sike két kilencessel, majd egy nyolcassal nyitott, míg Egri rögtön a lövőidő kezdete után kiment a mosdóba, és percekig nem állt be a lőállásba, aztán pedig hiába nyitott tízessel, a folytatásban kilenceseket, sőt nyolcast is lőtt. Az első tíz lövés után Egri 93, Tobai-Sike 92 körrel állt a 44 fős mezőny második felében.


A folytatásban utóbbi szépen összeszedte magát, a második és a harmadik tíz lövését egyaránt 97 körrel zárta, amivel az élmezőny mögé zárkózott fel, a verseny vége azonban nem úgy sikerült, mint a közepe, négy tízes mellé hat kilences is becsúszott, így 380 körrel a 17. helyen fejezte be a viadalt.

Egri Viktória az alapverseny felére nyugodott meg kissé, a harmadik tíz lövését majdnem hibátlanul, 99 körrel zárta, és 285 körről kezdte a „hajrát”, melybe azonban ismét sok hiba csúszott, és végül 376 kör került a neve mellé, amivel 36. lett.


Tobai-Sike az izgatottság ellenére élvezte a versenyt


Büszke vagyok Renátára, a szezon legjobb légpisztolyos eredményét érte el, minden utasítást betartott, és kihozta magából a maximumot értékelt Győrik Csaba szövetségi kapitány, Tobai-Sike edzője. Viktória hihetetlenül izgult, három napja tulajdonképpen nincs magánál, ami érthető. Nem szabad elfelejteni, hogy ez volt élete harmadik felnőtt nemzetközi versenye a februári győri 10 méteres Eb és egy világkupa után.”


Tobai-Sike Renáta azt emelte ki, hogy nagy izgatottság volt benne, ettől nehéz volt számára a verseny, ám még így is tudta élvezni: „Az elsőnél nagyon jót akartam lőni, de persze kilences lett, majd harmadikra jött egy nyolcas. Talán furcsán hangzik, de az kicsit megnyugtatott, valamennyi feszültség kiszállt belőlem, kicsit el tudtam lazulni” – mondta az MTI-nek a riói játékokra első magyarként kijutott sportlövő, hozzátéve, hogy az utolsó lövések már nagyon nehezen mentek.

Egrinek ez volt az egyetlen versenyszáma a játékokon, Tobai-Sike kedden sportpisztolyban szerepel.