Nem meleg lesz ma, hanem forróság: 39 fokra is számíthatunk

Fotó: AFP / FILIPPO MONTEFORTE

-

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint a keddi nap lesz a legmelegebb a héten. Száraz, nagyon meleg idő várható, eső kizárt. A nappali csúcshőmérséklet a 39 fokot is elérheti.


Reggel 15 és 22 fok körül alakul a hőmérséklet, délutánra 33 és 39 fok közé forrósodik a levegő, és este sem lesz sokkal hűvösebb, 26-31 fokban kell kibírni az éjszakát.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre is az egész országra kiadta a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetését a tartós hőség miatt. Az UV-B sugárzásnak az átlaga akár a 8,1 értéket is elérheti, ami már extrém sugárzási szintet jelent. Ilyenkor a napon akár 10-15 perc alatt is le lehet égni.

A tartós kánikula miatt az országos tiszti főorvos szerda éjfélig az általa kihirdethető legmagasabb fokozatú hőségriadót rendelte el. Ez akkor lép életbe, ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 fokot.

A jelenlegi előrejelzés szerint szerdán érkezhet egy hidegfront, amely enyhíti a hőséget. A köpönyeg.hu szerint holnap már jégeső is eshet.