Nem meditálhatott a repülőn, brutálissá vált, ütött a koreai földműves

Fotó: AFP / L.E. BASKOW

-

Visszatért Hawaiira egy Japánba tartó amerikai utasszállító repülőgép, mert egy erősen felindult dél-koreai utasa jógázni és meditálni akart, a férfit Honoluluban letartóztatták.


Az eset még március 26-án történt. A United Airlines Honoluluból Tokióba tartó járatának pilótája a repülőgép visszafordításáról döntött, amikor meghallotta, hogy üvöltözik a személyzettel az egyik utas, akit felesége sem tudott lecsillapítani - közölte szerdán az Szövetségi Nyomozó Iroda.


A férfi az FBI-nak elmondta, hogy az étel felszolgálása idején nem akart helyén ülni, hanem a gép hátsó részébe ment, hogy jógázzon és meditáljon. Felbőszítette őt, hogy a légi utaskísérők és felesége is arra akarták rávenni, hogy üljön vissza a helyére.

A férfi ellökte feleségét, úgy érezte, hogy a nő a személyzet pártján áll. Megpróbálta lefejelni és megharapni azokat a tengerészeket, akik a gépen utaztak és vissza akarták őt ültetni a helyére - ismertette az esetet Darren Ching ügyész a dél-koreai férfi szerdai honolului meghallgatásakor.

A férfi ügyvédje elmondta, védence egy 72 éves dél-koreai nyugdíjas földműves, aki azért utazott Hawaiira, hogy megünnepelje 40. házassági évfordulóját feleségével. Jógázni a közelmúltban kezdett el, hogy enyhítsen szorongásán. Tizenegy napos vakációja alatt képtelen volt aludni, ami kimerítette. A férfit óvadék ellenében szabadlábra helyezték, nem hagyhatja el Hawaiit és kivizsgálják mentális egészségét.

(Képünk illusztráció.)