Nem maradnak naptár nélkül a Putyin-rajongók sem

Fotó: MTI/EPA / Szergej Csirikov

-

Ha a karácsonyi ajándékozásból le is maradt, talán még nem késő beszerezni a Putyin-naptárat - akár a második kiadást, hiszen az első kör elég hamar elfogyott.


Az orosz elnök a legkülönbözőbb pozíciókban szerepel a frissen kiadott naptárban, így ugyanúgy van félmeztelenül horgászós, mint templomba menős, vagy éppen virágot szagolós kép is.

Minden hónapban külön üzenet is van: novemberben például megtudhatjuk, hogy Vlagyimir Putyin és a kutyák meleg érzéseket táplálnak egymás iránt, míg márciusban azt, hogy az orosz nők a legszebbek.Az egyetlen gond, hogy a naptárat mindössze 200 ezer példányban adták ki, ezt persze egyből elkapkodtak a derék oroszok. Szerencsére azonban a CNN-nek sikerült megvennie az “utolsó példányt”, így egy kattintással Ön is megtekintheti Putyin pózolásait.


Putyin az utóbbi időben nagyot megy: hétfői hír, hogy „Szavak, amelyek megváltoztatták a világot” címmel 1000 orosz tisztviselő kap Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik fő szövetségesétől, Vjacseszlav Vologyintól egy idézetgyűjteményt. Kísérő levelében Vologyin azt írta a parlamenti képviselőknek, regionális kormányzóknak és civil társadalmi képviselőknek, hogy a könyvre lehet úgy is tekinteni mint a Kreml „értékeinek és vezérelveinek” útmutatójára, amely „minden tisztviselőnek kötelező olvasmány”.