Nem marad el az angol-francia meccs

Fotó: BACKPAGE IMAGES Ltd / BEN QUEENBOROUGH

-

A tervezettnek megfelelően, november 17-én megtartják az Anglia-Franciaország felkészülési mérkőzést a Wembley Stadionban.


Erről az angol (FA) és a francia szövetség (FFF) honlapja is beszámol. Mint a házigazda FA oldalán olvasható, a két szövetség hosszas egyeztetés után döntött úgy, hogy nem halasztják el a szerdára kiírt felkészülési mérkőzést.„Egyeztettünk a francia szövetséggel és a brit kormánnyal is, majd ezt követően közösen hoztuk meg a döntést, hogy megrendezzük a találkozót – idézi az FA honlapja, az angol szövetség elnökét, Greg Dyke-ot, aki mélységes részvétét fejezte ki a pénteki éjjel terrortámadásokban elhunytak hozzátartozóinak.- Megragadjuk a lehetőséget, hogy tisztelettel adózzunk valamennyi áldozat előtt, egyúttal kifejezzük szolidaritásunkat a francia néppel.”

A két szövetség a közös megemlékezés módját is ki fogja gondolni kedd estig.

Angol vonatkozású hír még a párizsi eseményekkel kapcsolatban, hogy a támadások idején két Premier League-futballista is a francia fővárosban tartózkodott. A 11-szeres angol válogatott támadó, Rickie Lambert a feleségével volt Párizsban. Klubja, a West Bromwich Albion honlapján tudatta, hogy játékosuknak nem esett baja.

A Crystal Palace védője, Martin Kelly a legtöbb áldozatot követelő támadás helyszínétől, a Bataclan nevű klubtól néhány sarokra ült barátnőjével egy étteremben a támadás idején. A klub tájékoztatása szerint nekik sem esett bajuk.