Nem Madeleine McCann holttestét találták meg

-

A kislány 8 éve tűnt el, kedden találtak egy bőröndöt, benne egy évekkel ezelőtt elhunyt gyerek csontjaival. Akkor felmerült, Madeleine McCann maradványait találhatták meg Ausztráliában. A rendőrség cáfol.


„Megerősíthetem, hogy teljeséggel kizárható, hogy Madeleine McCann az áldozat, a brit rendőrséget informáltuk” - közölte Des Bres nyomozó szerdán.


A dél-ausztráliai Adelaide városának közelében, egy autópálya mellett egy gyermek holttestére bukkantak egy bőröndben július 15-én. A vizsgálatok megállapították, hogy egy 2-4 éves korában elhunyt, legalább nyolc éve halott szőke kislány holttestéről van szó.


Madeleine McCann a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjából tűnt el nyomtalanul 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A szőke kislány - két kisebb testvérével - a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak.

Az ügyet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő, orvosként dolgozó szülőket nyilvánította gyanúsítottá. A gyanúsítást egy évvel később - érdemi bizonyítékok hiányában - feloldották, a kislánynak azonban azóta sem lelik nyomát.

Madeleine McCann sorsáról és hollétéről számtalan elmélet került nyilvánosságra. A visszatérő feltételezések között szerepel, hogy a gyermek pedofil bűnözők rabságába eshetett, de az is gyakran felmerül, hogy egy jómódú, gyermektelen külföldi házaspár „megrendelésére" rabolhatták el.

A kislányt az eltűnése óta eltelt nyolc évben Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján látni vélték, de eddig sehol nem akadtak a nyomára.