Nem lett a csapat edzője, mert nem volt hajlandó fizetni

Fotó: DPA / ARMIN WEIGEL

-

Az olasz fociban tényleg bármi megtörténhet, még az is, hogy egy csapat kérjen pénzt a leendő edzőtől.


Gennaro Scarlato a ’90-es évek végén, a 2000-es évek elején volt a Napoli játékosa, most pedig egy környékbeli ificsapat edzője. Gondolta, elmegy egy harmadosztályú (Lega Pro) felnőtt gárdához, amelyik történetesen edzőt keresett. Azonban a tárgyalás után kissé orrba verve távozott, mert olyan dolog történt, amire álmában sem számított.

„Elmentem egy Lega Pro-csapathoz – írta Facebook-oldalán. – Izgatott voltam és örültem, hiszen felkértek, hogy legyek a csapat edzője. Ez lehetett volna életem nagy lehetősége. Aztán közölték, hogy, ha akarom a munkát, akkor fizessek. Undorító, ez már nem a fociról szól.”

Scarlato, akinek egykori csapattársai között volt a ma a Juventust irányító Massimiliano Allegri, azt mondja, korábban is hallott már ilyen sztorikat, de eddig azt hitte, hogy ezek csak alaptalan pletykák. „De most már tudom, hogy ezek a sztorik, bizony nagyon is igazak.”

Scarlato egyelőre nem tudja, hogy megelégedjen-e azzal, hogy nyilvánosságra hozta a történteket, vagy további lépéseket is tegyen.

„Edzőnek lenni nem könnyű dolog. Elvégeztem a tanfolyamokat, van két papírom is. Egyszerűen képtelen vagyok elfogadni, ami történt.”

Hasonló eset történt a Genoa korábbi kapusával, Salvatore Sovieróval is, akitől 2012-ben egy amatőrcsapat kért pénzt cserébe az edzői kinevezésért.