Futókör és rózsakert is lesz a Városligetben

Fotó: MTI / SANAA építésziroda

-

Kihirdették a Liget Projekt zárt körű tájépítészeti tervpályázatának eredményét a Parlamentben, ahol természetesen a Városligetbe tervezett épületek ellen hónapok óta tiltakozó Ligetvédők is feltűntek demonstrálni.


A tájépítészeti pályázatot a Garten Studio Kft. nyerte. A Városliget Zrt. közleménye szerint ennek köszönhetően a 2019-re teljes egészében megújuló Ligetben a mostaninál sokkal kevesebb betonfelület és jóval több pihenőfunkció lesz majd. „Több tízezer négyzetméternyi új zöldfelülettel, több mint ezer új ültetésű fával, 2 kilométeres futókörrel, nagyobb játszóterekkel, kiterjesztett Csónakázó-tóval és többek között egy rózsakerttel is gazdagodik majd a Városliget” – írják. A benyújtott pályázatokat a Liget Budapest Projekt honlapján lehet megnézni.Az eredményhirdetés nem volt zökkenőmentes. A helyszínen demonstráló civil aktivisták mellett valakik megpróbálták meghekkelni a Városliget Zrt. hivatalos kommunikációját, és álhíreket terjesztettek a projektről. „Az elmúlt órában a sajto.ligetbudapest@gmail.com címről a sajtó munkatársainak megtévesztésére egy valótlanságokat tartalmazó emailt küldtek körbe ismeretlenek. Kérjük, az abban foglalt információkat ne használják fel, az eredményhirdetést követően sajtóközleményben tájékoztatjuk Önöket a parkrehabilitációs pályázat eredményeiről” – írta közleményében a Városliget Zrt.

A sajtónak elküldött kamunyilatkozatban többek között az állt, hogy „a budapestiek 75%-ának véleményét tiszteletben tartva a Városliget Zrt. úgy döntött, hogy az eredetileg tervezett öt új épület helyett mindössze két épületet emelnek fel a Ligetben. Ezen kívül kizárólag a zöld területet fejlesztik a Liget Budapest Projekt keretében.”