Nem lesz túl változatos az időjárás. És jobb sem.

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

Vasárnap délelőtt még sütni fog a nap, aztán jön a zápor, a zivatar, a felhőszakadás meg a jégeső. Egész héten szinte mindenhol borult idő lesz, a maximális hőmérséklet pedig 20-22 fok körül alakul – jelzi a Köpönyeg.


Vasárnap déltől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a nyugati tájakon csak elvétve, keleten többfelé várható zápor, zivatar. Reggel 6 és 11 fok között, délután 20 fok körül alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatással számolhatunk.

Hétfőn szórványosan fordul elő zápor, zivatar, a csúcshőmérséklet pedig 21 fok körül várható.

Kedden délnyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és ismét egyre többfelé valószínű zápor, zivatar. A Dunántúlon tartós eső is lehet. 20-21 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szerdán reggel csökken, majd késő délutántól újra erősen megnövekszik a felhőzet. A köztes időszakban lesz a legtöbb napsütés. Többfelé valószínű zápor, zivatar. 22 fok köré melegszik délutánra a levegő.

Csütörtökön és pénteken erősen felhős időre van kilátás. Mindkét napon sokfelé, ismétlődő jelleggel várható kiadós eső, zápor, zivatar. Felhőszakadások és jégesők is lesznek. Eleinte a déli, később az északnyugati szél fokozódhat viharossá. Pénteken már 20 fok alatti maximumok lesznek – írja a Köpönyeg.