Nem lesz több Maláj Nagydíj?

Fotó: AFP / MANAN VATSYAYANA

-

A malajziai sportminiszter szerint az ázsiai országnak ki kellene vonulnia a Forma–1-ből.


Az F1-es versenynaptárban 1999 óta megszakítás nélkül szereplő Malajziai Nagydíj mostani szerződése 2018-ig szól, de lehetséges, hogy a futam már jövőre sem szerepel a programban, mivel a világbajnoki sorozat új tulajdonosai inkább az Egyesült Államokban terjeszkednének.


Razlan Razali, a sepangi pálya vezetője azt nyilatkozta, talán jót tenne Malajziának egy kis szünet. A Forma–1 már nem hozza lázba az embereket, miután egy csapat uralja a mezőnyt – mondta.


A Mercedes uralma unalmassá teszi a Forma–1-et


Khairy Jamaluddin sportminiszter azt emelte ki, hogy a rendezés költségei túl magasak, a megtérülés viszont korlátozott, kevesebb jegyet adnak el, a televíziós nézettség alacsony, és a külföldi vendégek közül is egyre kevesebben látogatnak el Sepangba. Amikor először vendégül láttuk a Forma–1-et, akkor az egy nagy üzlet volt, mi voltunk az első házigazdák Ázsiából a régóta szerepet vállaló Japán után. Most azonban sok ázsiai helyszín szerepel a naptárban, a mi versenyünk nem nyújt semmi újdonságot” nyilatkozta a miniszter.

Sepangban a hétvégén rendezik a gyorsaságimotoros-vb soron következő versenyét, amelyre jóval több jegyet adtak el, mint az F1 idei futamára. Jamaluddin szerint a malajziai pályának a Moto GP-re és más sorozatokra kell koncentrálnia, mert ezeknek a rendezési költségei jóval alacsonyabbak, mint a Forma–1-é.