Nem lesz szuperkórház Budapesten

-

Egyes fővárosi egészségügyi részlegek új helyre költözhetnek, de új kapacitás létrehozását nem tervezik - mondta az egészségügyért felelős államtitkár az Inforádióban. A kórház építésére a Fidesz frakciója kérte fel a kormányt tavaly februárban, de a helyszínről azóta sem született megegyezés, miként nem látszott az sem, honnan lesz rá pénz.


A koncepcióért felelős miniszteri biztos egy két héttel ezelőtti háttérbeszélgetésen már utalt arra, hogy az államtitkárság a szuperkórház helyett inkább azt támogatja, hogy több helyen alakítsanak ki sürgősségi központot a fővárosban. A helyszínekről, úgy tűnik, még nincs végleges döntés, de lehetséges helyszínként említette a Semmelweis Egyetemen épülő Korányi központot, a Szent László és Szent Imre kórházat, a Baleseti intézetet, valamint Budán a János kórházat és a hozzá közeli Városmajori Klinikát.

Az Inforádiónak kedden az egészségügyi államtitkár azt mondta, nem épül új kórház, mert nincs igény rá, de Budán azért fejlesztenek majd.


Nyilvánvalóan a budai oldalon lesz egy nagyobb fejlesztés, hiszen ott kevesebb az épület. Mit ért új kórház alatt? Hogy kinevezünk valamit, és rárakunk egy új nevet? Mert ilyen biztos, hogy nem lesz. Azt gondolom, hogy olyan viszont lehetséges, hogy költözködnek majd a különböző kapacitások a városon belül. Nincs igény új kapacitás létrehozására


Februárban, ugyancsak Ónodi-Szűcs azt mondta az Inforádió Aréna című műsorában, hogy épülnie kell egy új intézménynek, amelynek mindenekelőtt jól megközelíthetőnek kell lennie.