Nem lesz panasza a húsvéti időjárásra

Fotó: MTI/Kovács Attila / MTI/Kovács Attila

-

Addig azonban záporokra és szélre számítson! Most szombaton 9, vasárnap 14 fok lehet a csúcshőmérséklet.


Szombaton a napsütés mellett északon gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, északkeleten egy-egy zápor, a hegyekben hózápor kialakulhat. A többfelé megélénkülő, néhol megerősödő északi széllel hidegfront éri el hazánkat. Visszaesik néhány fokkal a hőmérséklet: reggel +1, délután +9 fok körül alakul – jelzi előre a köpönyeg.hu.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, emellett a Dunántúlon lehet több napsütés. Kisebb zápor elszórtan (főleg északkeleten, keleten) fordulhat elő. Mérsékelt marad a változó irányú szél. Reggel többfelé lehet gyenge fagy, míg délutánra 9 és 14 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn hajnalban, reggel főleg délnyugaton lehet vastagabb a felhőzet, és kisebb eső, zápor is kialakul. A délelőtt folyamán északnyugat felől csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Egyre többfelé megerősödik az északnyugati szél. Reggel 4, délután 12 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen várható eső, zápor. Az északias légmozgás élénk lesz. 7 és 12 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Szerdán az átmeneti felszakadozások mellett továbbra is sok felhő lesz felettünk. Délelőtt elszórtan, délután szórványosan valószínű záporeső. Az északi szél nagy területeken lesz erős, sőt a nyugati tájakon és a főváros környékén viharos széllökések is lesznek. Hidegfront vonul át hazánk térsége felett. 10 fok körül alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Csütörtökön napközben fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap. Ezzel együtt a légmozgás is mérséklődik. Friss idő ígérkezik. Reggel 0, délután 10 fok körüli értékeket mérhetünk.

A folytatásban határozott felmelegedés kezdődhet, a hónap vége már 15-20 fokos, kellemes tavaszi időt tartogathat.