Nem lesz kormányközeli a TV2 – ígéri a csatorna új igazgatója

Fotó: tlklub.sajtoklub.tv / Bársony Bence

-

Dirk Gerkens a Népszabadságnak azt mondta: nem az ő dolga, hogy Andy Vajna vagy Fonyó Károly-e a TV2 új tulajdonosa, ő szabad kezet kapott a csatorna újjászervezésére. Dirk Gerkens szerint a Tények kritikus lesz a kormánnyal.


„Leültünk Andyvel, elmagyarázta, mit szeretne kihozni a TV2-ből. Izgalmas projektnek tűnt” – ezzel indokolta a Népszabadságnak adott interjújában Dirk Gerkens, a csatorna új igazgatója, hogy néhány hónapos távollét után miért tért vissza Magyarországra, és vállalta el az RTL Klub után a TV2 vezetését is. Dirk Gerkens szerint Andy Vajna azt mondta neki, hogy van pénz és tervek is a csatorna érdemi fejlesztésére, lesznek új műsorok, és elképzelhető, hogy kábelcsatornákat is vesznek még.


A vezérigazgató szerint nem lesz kormányközeli a TV2, hiába áll jó kapcsolatban Andy Vajna Orbán Viktorral, és dolgozik a kormánynak tanácsadóként. Az amerikai üzletember azt ígérte neki, tisztán üzleti alapon gondolkozik a csatornáról, és ezért nem fog beleszólni a TV2 tartalmába. Arról is beszélt, Azurák Csaba marad a Tények főszerkesztője, de „majd később eldől, hogyan tudnak egymással dolgozni”.

Dirk Gerkens nem akart beszélni távozásának körülményeiről az RTL Klubtól, mint mondta, az már a múlt, csak annyit mondott, hogy azért ment idő előtt, mert a csatorna magyar vezérigazgatót keresett. Kérdésre válaszolva nem cáfolta, hogy lehetnek leépítések a TV2-nél.

Mint ismert, csütörtökön Andy Vajnáék jelentették be, hogy megvásárolták a TV2-t, majd néhány órával később Fonyó Károly cége, a Megapolis Media Zrt. csütörtökön közölte, hogy 2015. október 13-án megvásárolta a TV2 Media Group Holdings Kft. 100 százalékos üzletrészét. A részvénytársaság szerint így nem érvényes az a szerződés, amellyel Andy Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. megvette a TV2-t, Fonyóék a tulajdonosok. A Népszabadság is rákérdezett erre a helyzetre, de Dirk Gerkens azt válaszolta, „ez nem az én ügyem, nem tartozik rám”.