Nem küzdhet az olimpiáért a pólóválogatott centere

Fotó: MTI/MTVA / Bugány János

-

Kis Gábor, a magyar férfi vízilabda-válogatott centere hátfájdalmai miatt, orvosi tanácsra kihagyja a vasárnap kezdődő trieszti olimpiai selejtezőt.


A szolnoki játékos a szövetség honlapjának nyilatkozva elmondta: elővigyázatosságból hozták meg ezt a döntést, hogy a jövőben újult erővel folytathassa a munkát. Az olimpiai bajnok pólós hosszú szünet után ez év januárjában tért vissza ismét a válogatottba, és bízik benne, hogy a kényszerszünet csak átmeneti lesz, és ott lehet majd a riói játékokon.

Nem tagadom, most nagyon rossz a lelkiállapotom. Sokat hagytam ki, míg visszatértem a válogatottba, nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid lesz. Abszurd, de jókor jött ez a helyzet, tudjuk kezelni, és nagyon remélem, a kvalifikációs torna után majd visszatérhetek a válogatottba. El kell fogadnom az orvosi döntést, ki kell zárni a jövőre nézve minden veszélyforrást, hogy nyáron újult erővel készülhessek a csapattal” – fogalmazott Kis Gábor.


Kis Gábor (jobbra) nem örül, de elfogadja a döntést


A helyére Benedek Tibor szövetségi kapitány a válogatott bő keretének harmadik centerét, Bedő Krisztiánt nevezi a trieszti viadalra.

A 12 csapatos olaszországi tornán a magyar válogatott Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia és Szlovákia legjobbjaival szerepel egy csoportban, az első négy helyezett jut majd a negyeddöntőbe, amelynek győztesei kivívják a riói indulást.


A magyar válogatott 13 fős kerete:

Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda) – kapusok.
Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Hárai Balázs, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Bedő Krisztián (ZF-Eger), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo) – mezőnyjátékosok.