Nem kutatták, mely politikusok jártak a leleplezett prostituáltakhoz

Fotó: iStockphoto / lolostock

-

Néhány éve kiterjedt luxusprostitált-hálózatot lepleztek le a hatóságok. A több ezer oldalas nyomozati anyagot a Direkt36 szerezte meg, melyből kiderül, míg a legtöbb kuncsaftnak gondosan utánajártak a nyomozók, a politikusok kilétének felfedését nem erőltették. Még akkor sem, mikor 18 év alatti lányok is belekeveredtek a dologba.


Az ügy két főszereplője a szépségversenyeket szervező Répás Lajos és egy korábbi politikus, Gerendás József. A hatóságok szerint a szépségversenyekkel és modellügynökségekkel foglalkozó Répás dekoratív hölgyeket közvetített ki jómódú hazai és külföldi férfiaknak, így politikusoknak is. Gerendás, aki 1994 és 2010 között tagja volt az V. kerületi önkormányzatnak, számos magas beosztású politikussal ápolt közeli viszonyt, így ő közvetített köztük és Répás között.


Répás telefonját 2011-ben kezdte lehallgatni a rendőrség, mivel azt gyanították, hogy egy Dubaiba közvetítő hálózathoz is köze lehet. A nyomozás során kiderült, hogy a dubai prostitúciós láncban ugyan nincsen benne, de Répás folytat kerítői tevékenységet. Ő azzal védte magát, hogy csak bemutatja egymásnak a lányokat és a befolyásos ismerőseit, hogy onnantól mi történik, az nem rá tartozik. Állítása szerint a lányok hálából fizettek neki, nem pedig a bevételből kapott részesedést.

Répási tárgyalására több mint 100 tanút hívtak be, köztük ismert modelleket és pornószínészeket – többek között Vajna Tímeát, a Való Világból megismert Baukó Évát és Bátki Bernadett Playmate-et is meghallgatták.

Az ügyfelek között sikeres üzletemberek, válogatott sportolók és tévés személyiségek is voltak a nyomozati iratok szerint – ők név szerint szerepelnek a dokumentumban, az érintett politikusok azonban nem, sőt, a Direkt36 szerint semmi jel nem utal arra, hogy a hatóságok bármilyen erőfeszítést tettek volna a kilétük felfedésére. Míg a legtöbb kuncsaftot a prostituáltaknak fotóról kellett azonosítaniuk, a politikusok esetében erre nem került sor.

Pedig csak egy félreértésen múlott, hogy néhány politikus nem feküdt le egy 18 év alatti örömlánnyal: a lányok kedden mentek volna találkozni politikusok egy csoportjával, azonban valójában szerdán kellett volna. A fiatalkorú lány aznap már nem ért rá, így más ment helyette. Hogy a politikusok tisztában voltak-e vele, hogy az egyik prostituált még nem múlt el 18, arról nem tudni.

A légyottok egyik fő helyszíne az, a Parlamenttől csupán tíz percnyire levő Hotel President volt, amit maga Gerendás József nyitott még 2010-ben. A szálloda tulajdonjogát egyébként idén nyáron eladta. A Direkt36 megkereste Gerendást a politikusok kilétével kapcsolatban, azonban ő azt mondta, hogy szállodatulajdonosként a diszkréciót mindennél fontosabbnak tartja. A lap Répást és két érintett prostituáltat is megkérdezett, ám ők sem fedték fel a politikusok kilétét.