Nem küldtek mentőt, valaki nagyon megütheti a bokáját

-

A mentős diszpécser nem küldött kocsit egy családhoz, ahol az anya a gyerekeit fojtogatta, írta a Blikk.


A lap beszámolója szerint egy anya tavaly Százhalombattát zsinórral fojtogatta négyéves kisfiát és ötéves kislányát, ami miatt a gyerekek elvesztették az eszméletüket. A nő ezután őrjöngve átrohant a szomszédba azzal, hogy megölte gyerekeit.


A szomszéd férfi azonnal hívta a mentőket, akiknek elmondta, meghaltak a gyerekek. A szomszéd a háttérben hangos nevetgélést, és beszélgetést hallott, a diszpécser pedig közölte, csak akkor mennek, ha a rendőrség értesíti őket. A férfi ezután a rendőröket is felhívta, akik komolyan vették a hívást, azonnal kiszálltak a helyszínre, ahol megtalálták az eszméletlen gyerekeket.

Az esettel kapcsolatosan csak most kezdődött meg a vizsgálat a mentősök ellen, a rendőrségnek azonban még azonosítania kell a hangfelvétel alapján, hogy pontosan melyik diszpécser utasította el a segítségkérést.


A törvény úgy rendelkezik, hogy a segítségnyújtás elmulasztása két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Rosszabb, ha a segítségnyújtásra egyébként is köteles ember – ilyen például a mentő – mulaszt. Esetükben a büntetés egytől öt évig terjedhet

– mondta Fridman Róbert ügyvéd a Blikknek.