Nem könnyű átjutni a röszkei határátkelőn

-

A vendégmunkások miatt torlódik a forgalom mindkét oldalon, és az előrejelzések szerint egész hétvégén sokat kell várni.


A Nyugat-Európából szabadságra induló és a visszatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhely mindkét oldalán szombaton, a rendőrök Tompa felé terelik a kilépő forgalmat. A várakozási idő csökkentéséért napnyugtáig szakaszosan a Bács-Kiskun megyei Tompa felé terelik a forgalmat az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél.

A röszkei határátkelőhelyen várhatóan egész hétvégén erős lesz a forgalom, ezért azt tanácsolják az autósoknak, útnak indulás előtt tájékozódjanak az aktuális helyzetről a rendőrség honlapján, a www.police.hu-n vagy telefonon a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletén, a 06 30 466 1026-as számon.

Napközben a tompai és az ásotthalmi határátkelőhelyen is kialakulhat torlódás, a gyorsabb átlépésért érdemes, a 7 órától 19 óráig nyitva tartó tiszaszigeti vagy bácsalmási határátkelőhely felé kerülni. A Bács-Kiskun megyei Hercegszántón működő átkelő pedig egész nap igénybe vehető.