Nem költözik vissza Magyarországra Nemes Jeles László

Fotó: Getty Images / Jason Merritt

-

A Saul fiával vasárnap Oscar-díjat nyert rendező továbbra is Párizsban képzeli el a jövőjét a Blikk szerint, mi inkább kétlakinak mondanánk.


Hétfőn érkezett Magyarországra repülővel a a legjobb idegennyelvű film kategóriájában Oscar-díjat nyert Saul fia rendezője, Nemes Jeles László és a film két producere, Sipos Gábor és Rajna Gábor. A hazatérés időpontját próbálták eltitkolni, Sipos ezt azzal magyarázta, hogy „nem bírjuk a felhajtást, sőt kifejezetten zavarba jövünk a zajos ünnepléstől”.


A Blikk riportere mégis fel tudott tenni pár kérdést a rendezőnek, aki elmondta, a továbbiakban is Párizsban fog élni.


Nem jövök haza. Ott nőttem fel, minden odaköt, egyszerűen odahúz a szívem.

A hvg.hu ugyanakkor arról írt a rendező menedzsmentjére hivatkozva, hogy Nemes Jeles évek óta Budapesten lakik. „Ráadásul ez most azért is így marad, mert következő filmjét Budapesten forgatja.” Lapunk viszont úgy tudja, új, Magyarországon forgó filmjének a forgatókönyvét most Párizsban fogja fejleszteni a Saul fia Clara Royer nevű társírójával együtt.

A film főszereplője, Röhrig Géza egy későbbi géppel érkezett meg Magyarországra, de egyébként ő sem itt él, hanem New Yorkban.

A korábbi példákból kiindulva, hogy miként alakulhat Nemes Jeles jövője, arról itt írtunk, a teljes Oscar-díjátadóról itt, a magyar filmesek reakciójáról pedig itt.