Nem kísértik tovább törölt tweetjeik a brit politikusokat

Fotó: AFP / JACK TAYLOR

-

A Twitter törölte azt a fiókot, amelyen a brit politikusok meggondolatlanul kitett és később törölt posztjai voltak olvashatók.


A @deletedbyMPs fiókon automatikusan megjelentek azok a bejegyzések, amelyeket a brit parlament tagjai posztolás után töröltek. Több képviselő kényszerült már magyarázkodni az oldalon fellelhető posztjai miatt, például tory politikusok, akik az Egyesült Királyság pozitív hitelminősítési besorolásával hencegtek röviddel azelőtt, hogy lerontották volna az ország minősítését.


A Twitter hivatalos álláspontja szerint nem helyes, hogy nem lehet törölni posztokat az oldalukról, emiatt döntöttek az ominózus fiók megszüntetése mellett.

Jules Mattsson, a fiók gazdája úgy nyilatkozott a Guardiannek, „a politikusok nagy kedvvel használják a közösségi oldalakat, ha kampányolni akarnak, de ha nem tudjuk megőrizni, miket tettek közzé, egyoldalúvá válik ez a lehetőség. A közösségi médiának egyre nagyobb szerepe van az angol politikai életben, így pedig beszűkül annak a lehetősége, hogy elszámoltathassuk a képviselőket.”