Nem kér a Magyar Telekom a "női princípiumról" nyilatkozó Ákosból

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

Szerződés bontott Ákossal a Magyar Telekom, ezt a kommunikációs cég sajtóosztálya erősítette meg az Indexnek. Az énekes szerdai és csütörtöki koncertjének a Budapest Arénában a vállalat lett volna az egyik támogatója.Ákos az Echo TV-ben beszélt arról, hogy szerinte a nőknek nem dolguk annyit keresni, mint a férfiaknak, az ő dolguk beteljesíteni a "női princípiumot", valakihez tartozni, illetve valakinek gyereket szülni.

"A Magyar Telekom Csoport szerződést bontott Ákossal, erről az előadóművészt ma délelőtt írásban tájékoztattuk.

Nagyra értékeljük Ákos zenei munkásságát, előadóművészi pályáján elért sikereit és köszönettel gondolunk vissza az együttműködés éveire, a közös munkára. Ugyanakkor cégünk nem tartja összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét Csoportunk hitvallásával és értékrendjével.

A Magyar Telekom Csoport elkötelezett abban, hogy nőknek és férfiaknak egyaránt azonos munkafeltételeket és karrierlehetőséget biztosítson és minden körülmények között fenntartsa a vállalaton belüli nemi egyenjogúságot. Emellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy támogasson olyan kezdeményezéseket, sőt indítson olyan önálló programokat, amelyek lebontják a meglévő társadalmi és nemi akadályokat a munkaerőpiacon, és egyenlő feltételek és lehetőségek mellett teszik lehetővé mind a nők, mind a férfiak számára a magánéletben, és a munkában egyaránt sikeres élet megvalósítását" – írta az Index megkeresésére a Magyar Telekom sajtóosztálya.