Nem kell lemondani a franciaországi nyaralást

-

A külgazdasági és Külügyminisztérium óvatosságra inti a Franciaországban nyaralókat, de félniük nem kell.


Nem kell lemondaniuk az utazásukat azoknak, akik Franciaországban terveztek nyaralni, de néhány dologra fel kell készülniük. A Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata tájékoztatást tett közzé a változásokkal kapcsolatban. A francia köztársasági elnök bejelentette: meghosszabbítják a korábban elrendelt szükségállapotot, amelynek megszüntetését épp a napokban tervezték volna.
Ez a turisták kényelmét érdemben nem befolyásolja, ám azok, akik a Cote d'Azure-re utaznának a napokban, számíthatnak korlátozásokra. A támadás helyszínét, a nizzai Promenade des Anglais-t lezárták, a következő napokra tervezett minden tömegrendezvényt, koncertet, fesztivált és vásárt töröltek. A környező városrészekben leállították a közlekedést és tilos a fürdőzés és a part menti közlekedés Carras és Beau Rivag között.
A konzuli szolgálat a Franciaországba készülő magyar utazóknak azt tanácsolja, hogy az utazás megszervezésekor és lebonyolításakor fokozott körültekintéssel járjanak el, előzetesen tájékozódjanak, kerüljék a tömegrendezvényeket és a kiemelten forgalmas helyeket, tartsák be a hatóságok útmutatásait, továbbá regisztráljanak a konzuli szolgálat honlapján.
Általánosságban érdemes minden járathoz a tervezettnél korábban kiérni. Előfordulhat, hogy a vasútállomásokra csak ellenőrzést követően lehet belépni, ami jelentősen lelassítja a közlekedést. A reptereken is érdemes több időt szánni a csomagvizsgálatra, vagyis a korábban megszokott ütemtervnél jóval hosszabb ideig tarthat a macera, kevés lehet az indulás előtti másfél órás kiérkezés a reptérre.