Egész héten tombol a trópusi hőség

Fotó: AFP / JEWEL SAMAD

-

A héten Magyarországon is zavartalan a forróság, csütörtökön 39 fok is lehet. Vasárnap lehet pár frissítő zápor, de az országos hőség akkor is marad.


Kedden reggelre 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet általában, de főleg a nagyvárosokban ennél jóval melegebb lehet. Napközben ismét sok napsütésre számíthatunk, inkább csak a fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Esetleg a Bakony térségében lehet erős a gomolyfelhő-képződés, ott kisebb zápor, zivatar is kialakulhat. Napközben átmenetileg megélénkül az északkeleti, keleti szél. 33 és 37 fok között alakul a hőmérséklet – írja a köpönyeg.hu.

Szerdán marad az eseménytelen, nagyon meleg nyári idő. Reggel többfelé lesz trópusi éjszaka, több helyen 25 fok körüli lesz mindössze a "felfrissülés". Délután forró marad a levegő, akár 35 fok körüli értékeket is mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön túlnyomóan napos idő lesz, szinte alig mutatkozik meg felhő az égen. Marad a rendkívüli szárazság. Az északkeleti szél csak néha élénkülhet meg. Országos forróságra, 35-39 fokos csúcsértékekre számíthatunk.

Pénteken a ragyogó napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarja meg. Inkább csak a nyugati határszélen alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé kúszik 35 fok fölé a hőmérő higanyszála.

A hétvégén nyugaton gomolyfelhős, máshol túlnyomóan napos idő valószínű. A Dunántúlon elszórtan fordulhat elő frissítő zápor, zivatar, akár felhőszakadással. Marad az országos hőség.