Nem kegyelmezett a kormány a Real Madridnak

Fotó: AFP / CRISTINA QUICLER

-

A spanyol kormány sportfegyelmi bizottsága (TAD) elutasította a Real Madrid fellebbezését, így érvényben maradt a klub kizárása a labdarúgó Spanyol Király Kupából.


A TAD hétfői közleménye szerint elemezték valamennyi fél érveit, és végül arra jutottak, hogy a Real Madrid „nem megfelelő felállásban” lépett pályára. A Spanyol Labdarúgó Szövetség azért zárta ki a sorozatból a fővárosi csapatot, mert Gyenyisz Cserisev jogosulatlanul játszott a Cadiz elleni párharc első felvonásán.


A cadizi szurkolók már a meccs közben tudták:


A 24 éves orosz szélső azért nem léphetett volna pályára a 3-1-re megnyert találkozón, mert az előző szezon elődöntőjében, amikor a Villarrealban szerepelt kölcsönjátékosként, begyűjtötte harmadik sárga lapját, az ezért járó büntetését azonban nem töltötte le. Cserisev ennek ellenére játszott, sőt az első gólt is ő szerezte. Bár a szünetben - amikor kiderült az adminisztrációs hiba - lecserélték, a Cadiz megóvta a találkozót.


Hiába rúgott szép gólt:


A Real Madrid korábban jelezte, hogy kizárás esetén fellebbezni fog, már csak azért is, mert a klubnál senki nem tudott az eltiltásról. Még maga a játékos is így nyilatkozott.