Nem kapott jó időpontot, ezért a kórház felrobbantásával fenyegetett

Fotó: MTI / Rosta Tibor

-

A telefonhívás miatt az egész orosházi kórházat ki kellett üríteni.


Március 18-án az orosházi kórház neurológiáján egy 37 éves gádorosi férfi nem kapott neki megfelelő időpontot, ezért dühében a kórház melletti egyik nyilvános fülkéből felhívta a rendőrséget, hogy bomba van az intézményben. A bejelentés után gyorsan az egész kórházat kiürítették, az épület átvizsgálása alatt mintegy háromszáz fekvőbeteget is ki kellett menekíteni az épületből. Bombát végül nem találtak a szakemberek.


A férfi március 22-én visszament a kórházba, akkor már jó volt neki az időpont, és az aznapi ügyintézést már megfelelőnek találta, úgyhogy bocsánatot akart kérni a kórház főigazgatójától. A történteket még előtte elmesélte egy kórházi dolgozónak, aki értesítette a rendőrséget.

A Beol.hu úgy értesült, az Orosházi Járásbíróságon közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, azonban négy évre felfüggesztették annak végrehajtását. A férfinek emellett a csaknem 623 ezer forintos perköltséget is ki kell fizetnie. Az ítélet a lap szerint jogerős.